تشکیل انجمن‌های مردم‌نهاد در صنعت گردشگری

سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری ایران از طریق معاونت برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری اداره‌کل مناطق نمونه و زیرساخت‌های گردشگری، در زمان استقرار دولت تدبیر و امید، اقدام به تشکیل و تسهیل عملکرد انجمن‌های مردم‌نهاد (سمن‌ها) در صنعت گردشگری کشور کرد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، ازجمله این انجمن‌ها می‌توان به انجمن‌های سرمایه‌گذاران مناطق نمونه گردشگری، انجمن بانوان فعال در حوزه گردشگری و صنایع‌دستی و انجمن خیّران فعال در زمینه گردشگری اشاره کرد.

سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری ایران، با این اقدام، در زمان دولت یازدهم، گامی در مسیر تقویت جامعه مدنی در زمینه گردشگری برداشته است.

تشکیل انجمن سرمایه‌گذاران مناطق نمونه گردشگری

زمینه آغازبه‌کار تشکل سرمایه‌گذاران مناطق نمونه با تشویق معاونت برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری اداره‌کل مناطق نمونه و زیرساخت‌های گردشگری از مهرماه سال 1394 آغاز و با انتخاب اعضای هیئت‌مدیره از اسفندماه 1394 وارد فاز اجرایی شد. اهداف کلی این اقدام عبارت است از امکان ظرفیت‌سازی برای سرمایه‌گذاران به‌منظور دفاع از منافعشان در برابر نهادهای دولتی، بهره‌گیری از تجارب یکدیگر، و حرکت جمعی برای جذب سرمایه‌گذاری داخلی، خارجی و جز آن. سرمایه‌گذاران با تشکیل انجمن به‌نحو مطلوب‌تری پیگیر مطالباتشان‌اند و با بهره‌برداری از پروژه‌ها، زمینه اشتغال پایدار و رونق اقتصادی در مناطق نمونه را فراهم می‌کنند.

ازجمله اقدامات معاونت برنامه‌ریزی و سرمایه گذاری اداره‌کل مناطق نمونه و زیرساخت‌های گردشگری در این خصوص برگزاری چندین نشست سرمایه‌گذاران مناطق نمونه گردشگری با موضوع هم‌اندیشی و بهره‌مندی از دیدگاه‌های سرمایه‌گذاران محترم برای تسریع در روند اجرایی سرمایه‌گذاری و کاهش مشکلات پیش رو با توجه به اوضاع جدید کشور بود. راه‌اندازی نخستین تشکل مرتبط در مهرماه 1394 در استان مازندران و سلسله‌جلسات مقدماتی به‌منظور ورود به مرحله انتخابات و تعیین هیئت‌مدیره صورت گرفت. همچنین در بهمن‌ماه 1394 در پی فراخوان ثبت‌نام عضویت در مجمع عمومی مؤسسان انجمن سرمایه‌گذاران مناطق نمونه گردشگری ایران، فهرست اسامی سرمایه‌گذاران واجد شرایطی که کارت بازرگانی و موافقت‌نامه تأسیس موردتأیید سازمان را داشتند به اتاق بازرگانی ارسال شد. ثبت انجمن سرمایه‌گذاران مناطق نمونه گردشگری کشور با برگزاری انتخابات در اتاق بازرگانی با 31 عضو در اسفند 1394 انجام گرفت و در آبان‌ماه 1395 انتخابات این انجمن مجدداً برگزار شد.

از دیگر برنامه‌های معاونت برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری اداره‌کل مناطق نمونه و زیرساخت‌های گردشگری در این باره برگزاری همایش سرمایه‌گذاری مناطق نمونه در منطقه آزاد انزلی، جلسات اعضای انجمن با مسئولان دستگاه‌های اجرایی حوزه مناطق به‌منظور رفع مشکلات سرمایه‌گذاری و افتتاح دفتر انجمن در تهران است.

تشکیل انجمن بانوان فعال در صنایع‌دستی و گردشگری

زنان به‌عنوان بخشی از فعالان اقتصادی در بخش‌های مختلف جامعه حضور می‌یابند و هر روز بر نقش و جایگاه آن‌ها در این فرایند افزوده می‌شود. بخش صنایع‌دستی و گردشگری نیز به‌دلیل ماهیت فعالیت و قابلیت‌های فراوان آن، بستری مناسب برای حضور این قشر تأثیرگذار جامعه محسوب می‌شوند و در بخش‌های مختلف این حوزه‌ها نقش پُررنگی دارند. ازآنجاکه ایجاد فعالیت‌های مشارکتی و همکاری بین‌گروهی در هم‌افزایی و رونق گرفتن کسب‌وکار و رفع موانع و مشکلات مؤثر است، معاونت برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری زمینه ایجاد تشکل بانوان صنایع‌دستی و گردشگری را از آذر 1394 با حضور 18 بانوی فعال این حوزه آغاز کرد.

از دیگر اقدامات معاونت برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری اداره‌کل مناطق نمونه و زیرساخت‌های گردشگری درخصوص تشکیل انجمن بانوان می‌توان به برگزاری جلسات متعدد در 22 استان کشور به‌منظور تبیین موضوع تأسیس انجمن و عضویت بانوان فعال در عرصه‌های صنایع‌دستی و گردشگری، انتخاب هیئت مؤسس انجمن، برگزاری جلسات بررسی اساسنامه، اهداف مندرج و تبیین حوزه فعالیت آن با اعضای منتخب، شناسایی بیش از 150 عضو فعال و برگزاری همایش سراسری با حضور اعضای انجمن با حضور ریاست محترم سازمان میراث‌فرهنگی اشاره کرد.

تشکیل انجمن خیّران فعال در زمینه گردشگری

با توجه به محدودیت منابع دولتی، به‌منظور تأمین منابع پروژه‌های عام‌المنفعه و سازمان‌دهی به منابع مالی انسان‌های نیکوکار برای تأمین مالی مجتمع خدماتی‌بهداشتی در مناطق خاص، از خردادماه سال 1395، اقدامات اولیه برای جذب خیّران برای ایجاد این مجتمع‌ها صورت گرفته است.

از دیگر اقدامات معاونت برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری اداره‌کل مناطق نمونه و زیرساخت‌های گردشگری درخصوص تشکیل انجمن خیّران می‌توان به برگزاری نشست خیّران در تاریخ 1394/10/6 برای تبیین ابعاد موضوع به‌جهت جذب خیّران علاقه‌مند به‌منظور ایجاد مجتمع خدماتی‌بهداشتی، شناسایی 83 موقعیت مکانی برای ارائه به خیّران به‌منظور ایجاد مجتمع‌ها با همکاری ادارات‌کل استان‌ها، انتخاب 9 نفر به‌عنوان هیئت‌مؤسس خیّران برای تصویب اساسنامه و پیگیری ثبت آن در وزارت کشور، ثبت انجمن در وزارت کشور به‌نام «مجمع نیک‌اندیشان خیّر» و تشکیل هیئت‌امنای خیّران در روز یکشنبه مورخ 1396/1/27 اشاره کرد.

انتهای پیام/

کد خبر 1396020913